Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /srv/www/unexpected.nu/htdocs/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /srv/www/unexpected.nu/htdocs/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Wilde Plannen in Swalmen! | UNEXPECTED

UNEXPECTED

Wilde Plannen in Swalmen!

Volgende week vrijdag, 23 mei, spelen we aansluitend op de avond van Wilde Plannen in Café Wilhelmina in Swalmen. Op deze avond gaan de jongeren van Swalmen bespreken met de dorpsraad wat er evt. veranderd of georganiseerd kan worden in Swalmen voor de jeugd. De avond zelf begint om 20:00 en wij zullen rond 21:30 beginnen met spelen! Het is een openbare avond dus iedereen die wil komen is welkom!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Swalmse jeugd heeft Wilde Plannen
Project brengt behoefte van jongeren in beeld

Hoe beleven jongeren het dorp, wat vinden ze belangrijk en wat zou er anders moeten? Met deze vragen werden jongeren in Swalmen afgelopen week voor een draaiende camera geïnterviewd. Initiatiefnemer Dorpsraad Swalmen wil met het project dat de titel ‘Wilde Plannen’ draagt de wensen en behoeften van jongeren met betrekking tot hun woon en leefomgeving in beeld brengen en hierover de dialoog aan gaan.

Dorpsplan Swalmen dat eind vorig jaar door de Dorpsraad werd gepresenteerd is de aanleiding voor het initiatief. Gedurende het ontwikkelproces bleek het lastig om ook de jongere inwoners te bereiken en betrekken. Voor stoffige enquêtes, saaie dorpsbijeenkomsten en lange vergaderingen zijn jongeren nu eenmaal moeilijk te bereiken, waarop de dorpsraad besloot het over een andere boeg te gooien. Het antwoord vonden ze in het project ‘Wilde Plannen’ van de Vereniging Kleine Kernen Limburg.

De filmpjes portretteren jongeren en hun beeld van het ideale Swalmen. Verhalen over de toekomst van Swalmen zonder middelbare school, over vrijetijd en uitgaan, over het krappe huurwoningen aanbod, over het leegstaande jongerencentrum Mita en over chillen aan de maas. Ze zijn te zien op de website www.wildeplannen.tv, waar iedereen de gelegenheid krijgt te reageren. Hierop volgt op 23 mei vanaf 20:00 uur een zogenaamde Werkplaats-avond in Café Wilhelmina. Jong en oud is van harte uitgenodigd om op een leuke en snelle manier in gesprek te gaan over de filmpjes en samen na te denken over oplossingen, initiatieven en projecten.
Voor toelichting en aanvullende informatie over de dorpsraad en het project staan wij u graag te woord. Neem daarvoor contact op met:

Jacques Obers | Dorpsraad Swalmen | obers022@planet.nl | tel.
Bram Jacobs | Wilde Plannen | bram@burobram.nl |tel. 0655751874

Poster WP Swalmen Definitief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code